SKORI WEBLAPJA
Munkát / állást keresek!


Üdvözlöm ezen sorok olvasóját! Mint a címbõl is sejthetõ, engem is utolért a "létszámleépítés", ezért most új munkahelyet, új kihívásokat keresek!
Megpróbálom röviden összefoglalni, hogy ki vagyok, és mihez értek, hátha történetesen itt, az Interneten futok össze leendõ munkaadómmal!

1970. július 14.-én születtem, Budapesten, Pesterzsébeten élek (XX. kerület Pest déli része). Nõs vagyok, és egy 7 éves kislány édesapja. Azok közé tartozom, akinek a szakmája egyben a hobbija is. Az érdeklõdési köröm szerteágazó, de elsõsorban mûszaki szakembernek tartom magam.

Az elsõ munkahelyem az Antenna Hungária (akkor még Mûsorszóró vállalatnak hívták) Lakihegyi rádióállomásán volt mûszerészként, majd késõbb csoportvezetõként. A nagyteljesítményû rádió adóberendezéseket üzemeltettük, szervizeltük, emellett a kollégák beosztását is én terveztem meg. Feladataim közé tartozott, a berendezések paramétereinek idõszakos mérése-ellenõrzése, hibakeresés és hibaelhárítás, szükség esetén a 10kV-os kapcsolótér, és a 400V-os erõsáramú elosztó kezelése is.

Ezzel párhuzamosan, másodállásban, a SZÁMALK-ban is dolgoztam külsõs oktatóként, (számítástechnikai alapismeretek, és számítógép hálózatok), tapasztalatot szereztem az ismeretek, munkafolyamatok (be)tanításában is. Ennélfogva nem probléma több ember elõtt beszélni, elõadást tartani.

2010-ben az AH-nál betöltött állásom megszûnt, a Hepacom Kft-nél helyezkedtem el fejlesztõként, majd névlegesen átkerültem a Dual Telekom Kft.hez, változatlan feltételekkel. 2019-tõl pedig a Devision Kft-nél kezdtem dolgozni hardverfejlesztõként. Az utóbbi 10 évben különféle (analóg, digitális, és vegyes felépítésû) elekronikai áramköröket fejlesztettem, kapcsolási rajzokat és nyomtatott áramköröket terveztem. A tervezéshez felhasználtam a TINA áramkörszimulátor programot, amellyel gyorsítható a fejlesztés, a nyomtatott áramköröket pedig az Eagle tervezõprogrammal készítettem. Részt vettem a prototípus áramkörök elkészítésében, a dokumnetáció elkészítésében, és a gyártásban is.
Az elektronikák egy része mikrovezérlõvel mûködött, erre a célra többnyire valamilyen Arduino-t (pl. Arduino nano) használtam, illetve a webfelülettel is vezérelhetõ készülékekben Rabbit6700-as processzort használtunk. Ezen elektronikák hardverének tervezése mellett a szoftverét is (pl. C nyelven) megírtam, illetve a webfelülethez tartozó HTML és Javascript kódot is elkészítettem.
Készült pl.
- Arduino nano vezérlésû EVSE áramkör (elektromos autó töltésvezérlõ),
- Többfiókos, 48V-os rendszerekhez való tápegység, a tápfiókok közötti egyenletes terheléselosztást megvalósító áramkörrel, akkumulátorral, tölltõáramkörrel, webfelülettel, és SNMP hibajelzéssel.
- Több egymástól független kimeneti feszültséget adó tápegység, webfelületrõl kapcsolható kimenetekkel, kimenõ áram monitorozással.

Mindezek mellett idõnként Mikrotik routereket konfiguráltam, többnyire különféle egyedi feladatok megvalósítására. Ez késõbb annyira megtetszett hogy azóta az otthoni számítógép hálózatom is Mikrotik eszközökbõl épül fel.

Bár nem a fõ szakterületem, de az sem okoz problémát ha pl. fúrni kell egy lyukat, esetleg reszelõvel ki kell igazítani valamit, esetleg össze kell szerelni valamit. Tehát pl. egy prototípus, vagy kísérleti áramkör bedobozolása sem probléma.

Régóta haszálok és sokszor telepítettem is Windows és Linux operációs rendszert, és az ezeken futó alkalmazásokat, de kiváncsiságból vagy hobbiból más operációs rendszereket is kipróbáltam már (pl. BeOS, QNX, XPEnology, RouterOS PC-n...).
Jelen weblapot is én készítem (HTML, CSS, Javascript és némi PHP program használatával), itt fõleg a hobbi projektjeimet osztom meg. Legfrissebb fejlesztésem (még félkész állapotban) pl. egy BluePill-re épülõ, (SMT32F103 Mikrokontoller) vezérlésû forrasztóállomás, JBC pákához. Szivesen dolgozom olyan áramkörökön, amelyek erõsáramú és gyengeáramú részeket is tartalmaznak, kedvelem az egyszerû, de ügyes, és hatékony megoldásokat. Reményeim szerint ez talán a weblapon közzétett cikkek alapján is észrevehetõ, illetve úgy gondolom,(még ha kicsit optimista is vagyok ebben), hogy a weblapra írt cikkeim magukért beszélnek.

A tanulmányaim:
Az általános iskola után Vezeték nélküli Távközlés-technikai Mûszerész végzettséget szereztem (= gyengeáramú Elektronikai Mûszerész 1988 Puskás Tivadar SZKI),
itt 17 évesen az országos szakmai tanulmányi versenyen 4. helyezést értem el.
Késõbb a munka mellett Számítógép Rendszerprogramozó végzettséget szereztem (2000 SZÁMALK).
Mivel erõsáramú ismeretekre is szükségem volt Villanyszerelõ, Erõsáramú Berendezéskezelõ, majd Villamosmû Kezelõ végzettséget is szereztem (2004 Verebély László SZKI).
2009-ben megszereztem az Érintésvédelmi Szabványossági Felülvizsgáló végzettséget, szintén (Verebély László SZKI).
A és B kaetgóriás jogosítvánnyal rendelkezem.
Ezen kívül sok egyebet autodidakta módon, (azaz nem az iskolában) tanultam meg, mint pl. a Mikrotik-es számítógép-hálózati ismeretek, ami munkaként indult, de annyira megtetszett, hogy rengeteget foglakoztam a témával hobbiból is. Vagy pl. az elektronmikai fejlesztéshez az alapok ugyan megvoltak, de a tényleges áramkörfejlesztésbe a gyakorlatban tanultam bele, rengeteg utána olvasással, kísérletezéssel, és saját fejlesztésekkel is. A webprogramozással kapcsolatos dolgok szintén hobbiként indultak, majd az AH-nál egy pár napos webfejlesztõ tanfolyammal sikerült egy olyan, erõs-kezdõ szintre eljutni, ahonnan már önállóan is lehet továbbfejlõdni. Mivel programozni már tanultam korábban (pl. c nyelven), ezért ez a Javascipt és a PHP megismerését is megkönnyítette. Korábbi munkahelyeimen olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy nagyszerû emberekkel dolgozhattam együtt, és néhányuktól igen sokat tanultam (és csak apróbetûvel: megkockáztatom, hogy ez talán kölcsönös is volt bizonyos mértékben).

Ami hiányosságnak vehetõ, illetve amivel nem rendelkezem:
- Nincs nyelvvizsgám, és nem tudok idegen nyelven szóban kommunikálni (írásban viszont ott a google fordító).
- Nincs fõiskolai/egyetemi végezttségem.
Bízom benne, hogy a munkám, a jó problémamegoldó képességem, és a szakmai tapasztalatom ezt kompenzálja, illetve hogy van olyan munkahely ahol ez fontosabb szempont...

Elsõsorban elektronikával és/vagy informatikával kapcsolatos munkát keresek, napi 6 vagy 8 órában, vagy akár 24/48..72 is szóba jöhet, minden ésszerû megoldás érdekel! Elvárásom, hogy korrekten bejelentett munka legyen, jó munkahelyi légkörrel, emberi munkakörülményekkel, és normális megélhetést biztosító fizetéssel. Amennyiben e sorok kedves olvasója úgy érzi, hogy rám van szükség, akkor kérem, hogy vegye fel velem a kapcsolatot!
Számomra elöny a lakóhelyemhez (dél-Pesthez) közeli állandó munkahely, és a 6 órás munkaidõ lehetõsége.

Kérem, hogy pilótajátékok szervezõi, MLM eladói-hálózat építõk, mosószer és porszívóügynöki munkát ajánlók, SPAM küldõk, pénzért munkalehetõségeket kínálók, és kizárólag jutalékos rendszerben mûködõ értékesítéssel kapcsolatban NE KERESSENEK, mert az ilyen jellegû ajánlatok nem érdekelnek!

Elérhetõségem:

Skornyák Gábor